Wandeltocht 2019

De Midwinterhoornwandeltocht Doesburg gaat op zondag 1 december 2019 over de vestingwallen, door de historische binnenstad en de 20 km-lopers komen zelfs in het prachtige buitengebied van Angerlo.
We hebben twee afstanden: 7 en 20 km. Beide tochten zijn voor rolstoelgebruikers geschikt, maar gaan dan niet over de vestingwallen. De route is bewegwijzerd en er is een routebeschrijving. De kosten bedragen € 3,00 (€ 1,00 korting voor KWBN leden) per persoon en voor kinderen t/m 12 jaar € 1,00.

Start en finish zijn in het clubgebouw van het muziekkorps der Voormalige Schutterij “de Harmonie”, Burgemeester Nahuyssingel 2a 6981 AE Doesburg. De 20 km wandelaars kunnen starten vanaf 09.00 uur en de 7 km wandelaars kunnen starten tussen 10.00 en 12.00 uur. Het startbureau sluit om 16.00 uur.
Gratis parkeren kan op het terrein “De Bleek” , “De Turfhaven” en de “Linie”.
De organisatie is in handen van de Midwinterhoorngroep Doesburg die haar uiterste best doet om deze mooie, unieke wandeltocht ieder jaar te laten plaatsvinden op de eerste adventzondag.

Bij de tocht is een klein boekje met wetenswaardigheden die op de route liggen. Het boekje wordt in beperkte mate uitgegeven.

En natuurlijk wordt er op verschillende plaatsen op de route geblazen op de midwinterhoorn en kunnen de deelnemers genieten van dat mooie mystieke geluid.