Nieuws

14 november 2022

Al diverse jaren wordt er in Doesburg een wandeling georganiseerd door de Midwinterhoorngroep. Op zondag 27 november is dat weer het geval. Wim Wijgman, Leo Alberink en Jan Delsink, leden van de groep, hebben in de afgelopen weken twee nieuwe routes uitgestippeld door de stad en de natuur. “Men komt langs punten waar menig Doesburger geen kennis van heeft”, aldus het drietal. Het zijn een prachtige wandelingen geworden over de oude vestigingswallen en door de oude Hanzestad. De routes zijn 7 of 15 kilometer met onderweg de mystieke klanken van de midwinterhoorn. Ook zijn er enkele rustpunten opgenomen waar wat gedronken kan worden. De start vindt plaats tussen 9.30 en 12.00 uur bij het clubgebouw De Harmonie bij de school aan de Burg. Nahuyssingel 2A. Vanaf parkeerterrein De Bleek (gratis) is er een bewegwijzering naar dit gebouw. Bij het inschrijven (kosten € 4,– voor volwassenen en € 1,– voor kinderen tot 12 jaar) ontvangt men een duidelijke routebeschrijving.

11 oktober 2022

Op zaterdagmorgen 15 oktober houdt de Midwinterhoorngroep Doesburg van 10 tot 12 uur open huis.

Belangstellenden kunnen dan kennis maken met de gebruiken van de midwinterhoorn, het blazen en hoe men dit kan leren. Ook vertellen de blazers hoe men zelf een hoorn kan maken. De groep wil graag nieuwe leden opleiden in deze bijzondere hobby. Het blazen in het openbaar is slechts een korte periode in het jaar namelijk van 27 november tot 6 januari, de adventsperiode. De groep is bekend van het blazen in het Openluchtmuseum in de kerstvakantie en van diverse evenementen zoals de midwinterhoornwandeling. De voorbereidende activiteiten starten elk jaar in oktober zodat we op tijd klaar zijn voor blaasseizoen. 

Het open huis vindt plaats in het gebouw van de muziekvereniging “De Harmonie” aan de Burg. Nahuyssingel te Doesburg. 

De midwinterhoorngroep Doesburg is zaterdag 1 oktober weer begonnen met de voorbereidingen voor hun optredens in de winter. Vanaf 28 november tot 6 januari is de officiële periode waarin de midwinterhoorn weer mag klinken. Elke zaterdag wordt er tot die datum ‘s-ochtends geoefend in het gebouw van de Harmonie aan de Nahuyssingel. Op 15 oktober is er een inloopochtend voor belangstellenden van 10 tot 12 uur.