Nieuws

10 juli 2024

Op 9 juli zijn er diverse opnames gemaakt van de Midwinterhoorngroep Doesburg. Een nieuw programma op de nationale zender, “Podium op Pad” genaamd, gaat later dit jaar uitzendingen verzorgen over immaterieel erfgoed. De diverse aspecten worden belicht, zoals het maken van een hoorn, de historische achtergronden, de melodieën en de gebruiken. Natuurlijk zal er als demonstratie ook kort worden geblazen op enkele punten in Doesburg. De 2de opnamedag zal later dit jaar plaatsvinden. In oktober gaat de groep weer oefenen op zaterdagmorgen in de Harmonie aan de Burg. Nahuyssingel.

Oefenen in de Harmonie vorige jaren.

9 juni 2024

Present op de Doesburgse Hanzefeesten 2024! 

Ook dit jaar was de Midwinterhoorngroep Doesburg weer op het “Hanzefeest”. Een traditie van een middeleeuws feest. Graag willen wij ook nu iets vertellen en laten zien van het eeuwenoude gebruik van de midwinterhoorn. Een stukje cultureel erfgoed wat zelfs teruggaat tot voor de middeleeuwen! 

Onze groep was duidelijk aanwezig. Veel belangstelling voor het maken van de hoorn en ook het blazen werd geoefend! 

6 januari 2024

Het is weer een mooie en drukke adventsperiode geweest voor onze midwinterhoornblazers. Naast alle bijdragen aan dagelijkse evenementen in de regio en Doesburg zijn we weer te horen geweest in het Open Luchtmuseum en op Landleven.

Nu wordt het even rustig. Na de zomer 2024 zullen we onze activiteiten weer opstarten.