Ontstaan Groep Doesburg

Op 31 augustus 2005 is de midwinterhoorngroep Doesburg ontstaan. De zes leden van het eerste uur kwamen bijeen om samen de midwinterhoorn te gaan blazen. Een traditie die al een lange geschiedenis kent in Oost-Nederland.

eerste-groep

De eerste bijeenkomst vond plaats in het clubhuis De Harmonie in Doesburg waar de groep vandaag de dag nog steeds bijeenkomt om te oefenen.

De groep liet het eeuwenoude oergeluid horen op de kerstmarkten in Doesburg en voorafgaand aan de Kerstsamenzang in de Sint Martinuskerk.

frans-en-willem-op-schoolLangzamerhand zijn de activiteiten uitgebreid en treedt de groep regelmatig op in het open lucht museum. Naast het blazen maken de leden ook de eigen midwinterhoorns en geven zij over het blazen en het maken van de hoorn voorlichtingen en lezingen op scholen, musea en bejaardentehuizen.

 

midwinter-oktober-2015-kleinDe midwinterhoorngroep Doesburg bestaat nu uit 12 leden en is sinds 2015 een vereniging. Groter worden is geen doel, maar belangstellenden uit de regio Doesburg voor het blazen en het maken van de hoorn zijn van harte welkom voor een kennismakingsgesprek.